"Em van picar per badar, per parlar a classe, per les taques de tinta que escampava la meva Pelikan. Em van picar perquè havia intentat esborrar aquestes taques. Em van picar perquè no ho havia aconseguit. Trigava més estona a esborrar una paraula mal escrita que quan intentava escriure una frase coherent."

Adéu, Alexandria, André Aciman
Col·lecció Empremtes, 1

Editorial

Va ser l'any 1968, a les portes de la primavera, quan es va fundar la llibreria Tres i Quatre. L'editorial hi anava al darrere, tot i que, de iure, no es va formalitzar fins el 1974, un any més tard de la primera edició dels Premis Octubre. Ambdues, editorial i llibreria, formaven l'embrió d'un projecte cultural centrat en l'àmbit de les publicacions primer i, poc després, obrint-se a la dinamització cultural del País Valencià. Els seus fundadors, el tàndem Eliseu Climent-Rosa Raga, van engegar els motors d'aquesta aventura que, en els seus inicis, va prendre forma de societat, amb la participació, a més, de Joan Senent i Anaya, Joan Senent i Moreno, Santiago Ninet i Joan Fuster.

Actualment, Edicions Tres i Quatre continua jugant un paper fonamental en la promoció cultural des del País Valencià, aportant, però, al debat una nova mirada crítica i un enfocament global.

 

Col·leccions. De les col·leccions, la primera fou "La Unitat", una sèrie dedicada al gènere assagístic i que a hores d'ara continua tenint un paper central en el catàleg de Tres i Quatre. Aquesta va ser seguida de "Quaderns", amb un enfocament clarament filosòfic en els seus inicis, que deixà pas a temes polítics en temps de la transició. Posteriorment, les seguiren altres línies, com "Papers Bàsics" o "Poesia 3i4". Més recentment, un espai de pensament contemporani, "L'Hora del Present"; textos per a un actitud crítica global, Gaia. Pensament global, territori i medi ambient"; o, en clau literària, memòries del segle XX publicades a la col·lecció "Empremtes".

No cal dir que la literatura juvenil i les adaptacions de clàssics a aquest públic configuren un dels eixos del catàleg de Tres i Quatre.

Fet i fet, 1.000 títols ordenats en vora quaranta col·leccions, que fan palesa la diversitat intel·lectual i literària per la qual aposta Edicions Tres i Quatre.

Twitter Facebook YouTube RSS XIP
Edicions Tres i Quatre, Sant Ferran, 12. 3er pis. 46001 València · 680 437 157 · tresiquatre@tresiquatre.cat