CATÀLEG

DIETARI SECRET

Codi: BB00002

Autor: BUCKARD, JOHANNES

Col·lecció: BIBLIOTECA BORJA

Pàgines: 522

Dimensions: 21.5x29 cm

Data de publicació: 05/11/2003

ISBN: 978-84-7502-681-7


Preu: 50 €

Un dels projectes més singulars i ben acollits de la Biblioteca Borja ha estat l’elaboració d’una antologia catalana del famós Liber Notarum de Johannes Burckard, escriptor i liturgista alemany que fou mestre de cerimònies pontifici en l’època del papa Borja Alexandre VI i font principal per a l’estudi del seu pontificat, tot i que Burckard fou un detractor dels Borja i creador o compilador d’alguns dels elements que posteriorment van conformar la llegenda negra borgiana.

 

El Liber original en llatí es conserva en diversos manuscrits dels segles xv i xvi, i es va editar fragmentàriament per primer cop al xvii. La versió catalana ha partit de la millor edició moderna, la que Enrico Celani va preparar per a la nova sèrie de la col·lecció Rerum Italicarum Scriptores, segons un exemplar complet custodiat a la Bayerische Staatsbibliothek de Munic.

 

L’edició i traducció al català ha anat a càrrec de la Dra. Mariàngela Vilallonga, de la Universitat de Girona, qui ha dirigit un equip de traductors integrat per Antoni Cobos, Dolors Condom, Daniel Ferrer, Narcís Figueras i Lluís Lucero, tots ells provinents del camp de la filologia clàssica.

 

El resultat és una antologia bellament traduïda, amb un estil alhora fidel a l’autor i àgil que apropa l’obra al lector modern, acompanyada de la mínima anotació necessària i d’uns índexs finals.

 El magnífic aparat d’il·lustracions que incorpora ha contribuït sens dubte a la bona acollida del llibre entre un públic més general i al seu ressò mediàtic.

Twitter Facebook YouTube RSS XIP
Edicions Tres i Quatre, Sant Ferran, 12. 3er pis. 46001 València · 680 437 157 · tresiquatre@tresiquatre.cat