CATÀLEG

CATALANS EN LA CULTURA HISPANOITALIANA, ELS. OC10

Codi: BE00027

Autor: BATLLORI, MIQUEL

Col·lecció: BIBLIOTECA D´ESTUDIS I INVESTIGACIONS

Pàgines: 358

Dimensions: 17x24 cm

Data de publicació: 15/12/1998

ISBN: 978-84-7502-548-3


Preu: 36 €

Els catalans en la cultura hispanoitaliana  és el segon d'una sèrie de cinc volums dedicats a aplegar els estudis que Miquel Batllori ha dedicat a l'època de la Ilustració. L'eix del volum és l'anàlisi de la important tasca cultural que realitzaren a Itàlia l'espessa xarxa de jesuïtes de l'àmbit català expulsats per Carles III el 1767.
Batllori hi redimensiona les raons de fons de la supressió de la Companyia de Jesús a Espanya i del desterrament dels jesuïtes, però sobretot analitza a fons la història de l'activitat intel·lectual que aquests jesuïtes promogueren des d'Itàlia.
Les apreciacions de Miquel Batllori, lluny de visions èpiques o tràgiques de l'expulsió, es fonamenten en una tasca de documentació prèvia en múltiples arxius i biblioteques italians, estimulada pel mestratge d'Ignasi Casanovas i iniciada precisament en un moment d'exili, arran d'una nova dissolució de la Companyia a Espanya durant la Segona República. D'aquesta erudició arxivística, Batllori n'extreu una quantitat d'informacions de primera mà i cartes i documents inèdits que transcriu com a complement dels seus estudis. Alguns s'editen per primer cop ara en aquest volum.

Twitter Facebook YouTube RSS XIP
Edicions Tres i Quatre, Sant Ferran, 12. 3er pis. 46001 València · 680 437 157 · tresiquatre@tresiquatre.cat