CATÀLEG

LINGÜÍSTICA I ETNOLOGIA AL SXVIII: LORENZO HERVÁS. OC13

Codi: BE00030

Autor: BATLLORI, MIQUEL

Col·lecció: BIBLIOTECA D´ESTUDIS I INVESTIGACIONS

Pàgines: 342

Dimensions: 17x24 cm

Data de publicació: 30/09/1999

ISBN: 978-84-7502-587-2


Preu: 36 €

Aquest volum, el darrer de la sèrie sobre la Il·lustració (IX-XIII) i alhora la introducció als volums de temàtica iberoamericana (XIV-XV), aplega, revisats per l'autor, tots els estudis que Miquel Batllori ha dedicat a la figura del lingüista Lorenzo Hervás y Panduro.
Hervás (1735-1809) és un bon exponent de l'enciclopedisme típicament il·lustrat, que el durà a l'estudi comparatiu de totes les llengües del món, val a dir a la lingüística en el concepte modern del terme, i el farà precursor immediat de  Friedrich August Wolf. El lingüista i filòsof alemany Wilhelm von Humbolt, que el conegué i tractà personalment a Roma, remarcà que Hervás “acumulà laboriosament moltíssim materials”, i de fet, a la primera secció d'aquest volum Batllori analitza precisament aquests materials, el seu extensíssim arxiu lingüístic, les restes del seu epistolari, les seves notes sobre llengües i dialectes americans llurs i filiacions lingüístiques...
Com a contextualització de la figura d'Hervás, interessats també per l'etnografia en les obres com La primitiva población de America, en una segona secció apleguem quatre estudis dedicats a la tasca cultural dels jesuïtes iberoamericans i filipins a Itàlia, i a llu interès per l'etnografia i la lingüística americana. Tanquen el volum quatre extensos butlletins bibliogràfics sobre l'activitat cultural dels jesuïtes expulsats, que donen compte dels estudis publicats des de començament dels anys seixanta fins al final dels vuitanta.

Twitter Facebook YouTube RSS XIP
Edicions Tres i Quatre, Sant Ferran, 12. 3er pis. 46001 València · 680 437 157 · tresiquatre@tresiquatre.cat