CATÀLEG

MERCAT DE TREBALL A L'EURAM, EL

Codi: EM00003

Autor: OBSERVATORI ESTADÍSTIC DE L'EURAM

Col·lecció: MONOGRAFIES DE L'EURAM

Pàgines: 112

Dimensions: 17x24 cm

Data de publicació: 21/09/2010

ISBN: 978-84-7502-831-6


Preu: 11 €

L’objectiu d’aquest estudi és oferir una visió panoràmica del mercat de treball a l’Euroregió de l’Arc Mediterrani (Euram) des d’una perspectiva de gènere i tenint en compte la situació en el mercat laboral de col·lectius d’especial interès: les dones, les persones immigrants, la joventut i les persones majors de 45 anys. L’Euram és l’eix econòmic amb similituds econòmiques i socials format per Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Andorra i la regió francesa del Llenguadoc-Rosselló. Són regions amb un intercanvi comercial intens, una interdependència estructural i una tradició d’ordre històric o cultural compartida, que s’enfronten a problemes i reptes econòmics i socials comuns.

En l’estudi s’analitza el mercat de treball a l’Euram tenint en compte les diferents dimensions: la població ocupada, el capital humà, la població desocupada, la població fora del mercat de treball, el cost laboral i la productivitat i els salaris a l’Euram.

L’Institut Ignasi Villalonga, mitjançant la seua Càtedra d’Estudis d’Economia i Empresa, ha posat en marxa l’Observatori Estadístic de l’Euroregió de l’Arc Mediterrani. Aquest observatori vol disposar d’una presentació integrada d’estadístiques produïdes per diferents institucions que, a més de facilitar l’accés dels usuaris a la informació, done una imatge d’unitat de regió com a entitat regional econòmica. Els estudis monogràfics es complementen amb la sèrie “Estadístiques ràpides” i els “Informes de conjuntura” sobre les diferents variables que dibuixen l’activitat econòmica i empresarial de l’Euroregió de l’Arc Mediterrani.

Twitter Facebook YouTube RSS XIP
Edicions Tres i Quatre, Sant Ferran, 12. 3er pis. 46001 València · 680 437 157 · tresiquatre@tresiquatre.cat