CATÀLEG

TARONJA I CAOS ECONÒMIC

Codi: UN00005

Autor: FONT DE MORA, LLUÍS

Col·lecció: UNITAT

Pàgines: 256

Dimensions: 12.5x18.5 cm

Data de publicació: 09/12/1998

ISBN: 200-00-0000-851-6


Preu: 12,5 €

Des de fa més de cinquanta anys, es parla del problema de la taronja valenciana. Tanmateix, poques vegades es diu res sobre el problema econòmic valencià, i gairebé mai no es menciona la càrrega negativa que el País Valencià arrossega amb la seua polarització cap al taronger.

Presentar els aspectes negatius del taronger és una necessitat urgent, encara que siga a costa del risc de ser qualificat d'heretge.

Hi ha el gran mite de la taronja valenciana: un mite alimentat i sostingut per patrioterismes i per egoismes menyspreables. El País Valencià és molt més que la seua taronja, per bé que, fins i tot a hores d'ara, n'estiga en un perillós grau de dependència.

Cal desmitificar el taronger, en el primer pas d'una llarga sèrie que mene a uns resultats múltiples i beneficiosos. La identificació del País Valencià amb la taronja, de més a més de la injustícia que suposa de limitar la seua àmplia personalitat, es una cosa que ha pesar sobre l'Administració central a l'hora dels repartiments econòmics. La canalització de l'estalvi valencià cap al taronger d'una forma massiva, és causa d'un fort desequilibri, d'un autèntic retrocés en el desenvolupament i d'una gran inestabilitat, tant pel que fa al moment actual com en vistes al futur.

Twitter Facebook YouTube RSS XIP
Edicions Tres i Quatre, Sant Ferran, 12. 3er pis. 46001 València · 680 437 157 · tresiquatre@tresiquatre.cat