CATÀLEG

MUR DE PLANCK, EL

Codi: PO00153

Autor: SOLDEVILA, JOSEP ANTON

Col·lecció: POESIA

Premi: VICENT ANDRÉS ESTELLÉS DE POESIA

Pàgines: 50

Dimensions: 14x20 cm

Data de publicació: 06/05/2013

ISBN: 978-84-7502-921-4


Preu: 10 €

De manera simplificada, es defineix el mur de Planck com un punt en el temps, extremadament proper a l’origen de l’Univers, a partir del qual deixen de ser explicables per la ciència els fenòmens físics que s’hi produeixen.

Prenent en préstec aquest concepte de la Física, el poeta, de manera similar a com els científics es remunten enrere en el temps - i troben explicacions a quasi tot el que succeeix en l’Univers, fins a topar-se amb aquest mur - fa un viatge a l’interior de si mateix, cada cop més profund fins que, com aquells, arriba al lloc on no és capaç d’entendre el perquè de les seves pulsions.

No entendre les pròpies raons del que se sent o es fa, no significa la immobilitat o la inacció; el mateix que no entendre les causes del moviment dels astres farà que aquests s’aturin. Així, en aquest llibre l’autor ens parla, en el capítol “Fi de Trajecte”, del que ha arribat a albirar des d’aquest mur estant, per després, en “Estació de Sortida”, donar-nos unes claus de les lleis que el governen. Finalment, els tres poemes que coronen el llibre “In Itinere”, ens diu què és el més important que ha après en aquest camí.

La crítica diu:

Crítica d'Eduard Sanahuja. Cliqueu AQUÍ

Crítica d'Anna Rossell. Cliqueu AQUÍ

Crítica d'Albert Tugues. Cliqueu AQUÍ

Twitter Facebook YouTube RSS XIP
Edicions Tres i Quatre, Sant Ferran, 12. 3er pis. 46001 València · 680 437 157 · tresiquatre@tresiquatre.cat