CATÀLEG

MOLINS, MANUEL

Manuel Molins Casaña (Alfara del Patriarca. Horta Nord). Té una sòlida formació tant universitària com teatral. Ha exercit de professor, dramaturg, director i assagista teatral. Va ser membre del Primer Consell Assessor de Teatres de la Generalitat Valenciana i de la Comissió de Dramatúrgia del Centre Dramàtic de la G.V. Així mateix, va ser professor de Dramatúrgia de l’Escola Superior d’Art Dramàtic i Dansa de València. Fundà el Grup 49 de teatre amb el qual participà en el moviment de Teatre Independent recorrent tota la nostra geografia i apostant fermament per  la nostra llengua i cultura. Ha participat en nombrosos congressos, seminaris taules rodones i simposis nacionals i internacionals. Ha impartit cursos d’escriptura teatral (Sueca, Tarragona...) i ha estrenat més de trenta-dues obres.

Així mateix, ha estat jurat de diferents premis de teatre (Premi Alcoi, Premi d’Alacant, Ciutat de València, Junta Central Fallera, Concurs de Mislata, Premi Paterna, Premi Born, Premi Josep Robrenyo...)

També ha publicat textos com ara: Dansa de Vetlatori, Quatre Històries d’Amor per a la Reina Germana, Centaures, Ni tan alts ni tan rics, Trilogia d’Exilis, Ombres de la Ciutat, Abú Magrib, Shakespeare (la dona silenciada), Una altra Ofèlia, Elisa, Monopatins (skaters), La Divina Tramoia o Dones, dones, dones entre d’altres. Ha rebut més de quinze premis i alguns dels seues textos han estat traduïts al francès, l’anglès o l’italià. Ha rebut l’homenatge de l’AELC i la seua obra va ser objecte d’estudi en el I Simposi Internacional de les Arts Escèniques (2006) i s’estudia a diferents escoles i universitats.    Té entrades a les web de l’AELC (http://aelc.cat) o el Pen Club Català (http://visat.cat)  


Twitter Facebook YouTube RSS XIP
Edicions Tres i Quatre, Sant Ferran, 12. 3er pis. 46001 València · 680 437 157 · tresiquatre@tresiquatre.cat