CATÀLEG

JOANMIQUEL PLA, FERRAN

Com a dramaturg participa, a nivell internacional, en l’intercanvi d’autors coorganitzat per la Maison Antoine Vitez i la Sala Beckett, context en el que es realitza la lectura dramatitzada de Bleu (Blau) al Théâtre Ouvert de Paris. El text La crida és seleccionat pel Festival de dramatúrgia sobre la crisi PIIGS, del qual es fa una posada en escena al festival Tramedautore al Piccolo Teatro Grassi de Milà. Forma part del projecte europeu d’intercanvi d’autors Fabulamundi Playwriting Europe, context en el que es realitza una lectura dramatitzada de la versió italiana de El rey del Gurugú a l’Amfiteatro Augusteo de Lucera.

 

També com a dramaturg, guanya els premis següents: XI Premi Boira de Vic 2008 per l’obra Riu Gener. Josep Ametller de textos teatrals, XLV Premis Recvll de Blanes 2009 per l’obra Dinou. VII Premi de Teatre Joaquim M.Bartrina de Reus 2009 per l’obra Blau. VI Premi de Teatre de Calldetenes Lluís Solà i Sala 2013 per l’obra Vidres als ulls. VIII Premi de teatre Inicia’t de Badalona 2015 per l’obra La filla de Chagall. Premi Pere Capellà de teatre, Premis Octubre de València 2020, per l’obra Tots els colors del blanc.

 

 

Treballa com a ajudant de direcció de Carles Fernández Giua en la producció de la sala La Planeta Dinou (Temporada Alta 2011). També treballa com a ajudant de direcció de la Sílvia Escuder en la companyia El Mirador en els muntatges Satori Park (La Planeta 2010) i Desitjar viure en un país sense vent (La Planeta 2012). La sala Beckett produeix i estrena el seu text Blau amb direcció de Jordi Prat i Coll (2015). Com a Cos a Cos, dirigeix Vidres als ulls (La Planeta 2013), La crida (La Planeta 2015), El rey del Gurugú (Teatre Ateneu de Celrà 2015, en producció amb La Nave Va); i finalment, La filla de Chagall (Auditori de La Mercè de Girona 2016, en producció amb Andruxai). Dirigeix l’obra de dansa teatre Oceans amb la companyia El Mirador (Teatre de Blanes 2017). Dirigeix l’obra sobre el món del fotoperiodisme El color de la llum, dins del Cicle de Teatre Verbatim de La Planeta (Temporada Alta 2017). I, més recentment, dirigeix Apnea de Mario Ribugent i Clara Mir, companyia Log Out (La Planeta 2020).


Twitter Facebook YouTube RSS XIP
Edicions Tres i Quatre, Sant Ferran, 12. 3er pis. 46001 València · 680 437 157 · tresiquatre@tresiquatre.cat