CATÀLEG

PÉREZ APARICIO, CARME

Carme Pérez Aparicio és Professora Titular d’Història Moderna de la Universitat de València. Fou deixebla de Joan Reglà i la seua activitat investigadora ha girat en gran mesura al voltant d’un tema cabal per a la Història dels valencians i de la Monarquia Hispànica en particular, com és la Guerra de Successió. És considerada la millor especialista en el tema i a ell ha dedicat gran part de les seues investigacions, dutes a terme en arxius valencians, catalans, espanyols en general i estrangers.

El seu primer treball d’investigació el dedicà a analitzar l’impacte de la Guerra a la ciutat de València i es va publicar en forma de llibre amb el títol De l’alçament maulet al triomf botifler. És autora de nombrosos treballs sobre aquesta problemàtica, que han estat publicats en Revistes especialitzades, Actes de Congressos o Capítols de llibres, entre els que destaca una molt extensa col·laboració en el volum XXVIII de la Història de Espanya de Ramón Menéndez Pidal. Ha estat invitada a participar en Congressos, Seminaris i Cursos dedicats a la Guerra de Successió a Barcelona, Madrid, València, Zaragoza, Alacant, Almansa i Albacete.

Aquesta perspectiva es completa amb altres aportacions historiogràfiques sobre temes diversos, però tots ells relacionats amb l’estudi de l’Època Foral Moderna al País Valencià, com ara la història de la població, l’estructura i transmissió de la propietat, el sistema fiscal, la noblesa o les institucions representatives del Regne de València. Ha participat també en obres col·lectives dedicades a la Història dels Països Catalans, com ara Història. Política, Societat i Cultura als Països Catalans, i de la Corona d’Aragó, com La Corona d’Aragó. Segles XII- XVIII.


Twitter Facebook YouTube RSS XIP
Edicions Tres i Quatre, Sant Ferran, 12. 3er pis. 46001 València · 680 437 157 · tresiquatre@tresiquatre.cat