CATÀLEG

SIMÓ, ISABEL-CLARA

ISABEL-CLARA SIMÓ (Alcoi, 1943) és doctora en Filologia Romànica. Ha estat professora de la Universitat Pompeu Fabra i Directora de Gestió Cultural de la Institució de les Lletres Catalanes. A l’actualitat es dedica exclusivament a la literatura.

Com a escriptora de creació ha publicat més de quaranta obres, entre les quals destaquen: Júlia, ídols, T’estimo Marta, El Mossèn, Els ulls de Clídice, La Salvatge, Bresca, Alcoi-Nova York, Històries Perverses, Dones, la Veïna, Una ombra fosca com un núvol de tempesta, La innocent, Raquel, Joel, El professor de música, El gust amarg de la cervesa, T’imagines la vida sense ell?, Carta al meu nét: sobre el nacionalisme, Estimats homes, Hum...Rita, L’home que volava en el trapezi, Adéu-suau, El meu germà Pol, Adéu, Boadella, etc.Ha rebut nombrosos guardons, entre els quals destaquen: Premi “Víctor Català”, Premi “Sant Jordi”, Premi de la Crítica del País Valencià, Premi de la Crítica “Serra d’Or”, Premi València de Literatura, Premi Andròmina, Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians, Premi Ciutat d’Alzira, etc.

És també periodista, i ha estat directora del setmanari Canigó del 1971 al 1983. Ha col·laborat en nombroses publicacions. Té experiència en ràdio i televisió. Ha pronunciat un elevadíssim nombre de conferències. Ha dirigit diversos tallers de literatura i ha participat en gran nombre de taules rodones i debats. Des del gener del 1999 publica un article diari al diari Avui.

Té també obra col·lectiva de creació i una abundant bibliografia d’investigació. La seva especialitat acadèmica és Anàlisi del Discurs. És autora de l’obra teatral Còmplices, i ha practicat el guionatge radiofònic i televisiu. Hi ha algunes versions teatrals i una de cinematogràfica del seu llibre Dones.

La seva obra ha estat traduïda a diverses llengües: espanyol, basc, gallec, anglès, francès, alemany, italià, suec, holandès, turc, etc.

 


Twitter Facebook YouTube RSS XIP
Edicions Tres i Quatre, Sant Ferran, 12. 3er pis. 46001 València · 680 437 157 · tresiquatre@tresiquatre.cat